51 de elevi din clasele a II-a de la Liceul „Don Orione” din Oradea au primit duminică, 19 mai 2019, Prima Sfântă Împărtăşanie. Copiii au fost pregătiți spiritual pentru acest eveniment de preoții și profesorii școlii, care le-au explicat semnificația Împărtășaniei și a Spovedaniei și i-au îndrumat corespunzător.

Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat duminică cu o dimineaţă însorită şi caldă, astfel încât copiii, îmbrăcați în haine de sărbătoare, au pornit în procesiune din curtea Liceului Don Orione până la Biserică însoţiţi de preoţi, ministranţi, propriile familii, profesori şi colegi de şcoală, invitaţi şi credincioşi. A urmat celebrarea Sfintei Liturghii, la care a participat în mod activ întreaga comunitate prezentă, iar copiii au adus laudă celui Înviat ce a venit în sufletul lor prin cântece și rugăciune.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Florian, care a vorbit, printre altele, despre importanța păcii în lume, pace interioară, după cum ne arată însuși Isus. Preotul Florian le-a cerut, mai întâi, părinților și bunicilor să fie model şi exemplu pentru copiii lor în tot ceea ce fac și să nu îi lase fără Isus în inima lor.  Adresându-se copiilor, a subliniat importanţa ascultării de părinţi şi educatori, dar mai ales frumusețea de a fi cu Isus, îndemnându-i să se împărtășească cât mai des. După Sfânta Liturghie, părintele Florian a adus mulţumiri tuturor celor care au contribuit la pregătirea acestui moment: copiilor în primul rând, părinţilor, educatorilor, profesoarelor de religie, preoţilor colaboratori și doamnei Mihaela Gyorfi pentru rochiile realizate. Totodată, doamnele învățătoare au înmânat fiecărui copil o diplomă - amintire de la Prima Spovadă şi Împărtăşanie Solemnă, precum şi câteva cărţi de rugăciune şi cateheză. Toată comunitatea prezentă a continuat acest moment deosebit participând la o agapă frăţească, în sala de festivităţi a Liceului, oferită prin grija familiilor și a Congregației „Don Orione”. Totul a fost sub o trăire profundă şi cu multe emoţii.

„Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru acest timp de har revărsat peste comunitatea noastră. Ne rugăm pentru aceşti îngeraşi, să fie mereu uniţi cu Isus, iar cei mari, părinţii şi educatorii lor, să fie mereu exemple şi modele vii de mărturisire ale lui Cristos în lume”, ne-a declarat părintele Mihai Fechetă, directorul Centrului Don Orione din Oradea.  

Copiii au fost pregătiţi pentru acest moment al primirii lui Isus de către prof. de religie, Nicoleta Arendaș, pr. Florian Gui, pr. Marius Obreja, pr. Mihai Fechetă, împreună cu doamnele profesoare Szilagyi Ileana și Adriana Anca Țîrtea.