O femeie de 52 de ani a fost internată la Spitalul Municipal „Dr Gavril Curteanu”, Secția Boli Infecțioase, după ce a solicitat ajutor la 112, acuzând simptome specifice coronavirusului. Orădeanca se întorsese duminică seară din Italia și era izolată la domiciliu.

Femeia a sunat în cursul zilei de marți la 112 acuzând febră, dureri musculare, tuse şi dificultăţi de respiraţie. Știind că este în carantină, o ambulanţă s-a deplasat la domiciliul ei, transportând-o la Spitalul Municipal, Secția Boli Infecţioase, unde este izolată. „Au fost recoltate probe și trimise la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. În două zile vom ști dacă pacienta are coronavirus sau altceva”, susține directoarea DSP Bihor, Daniela Rahotă. Dacă în urma testului va rezulta că pacienta are coronavirus aceasta va fi transportată la Spitalul din Timișoara.

„Este adevărat. Pacienta este internată la Secția Infecțioase. Este izolată. I s-au prelevat probe și așteptăm rezultatele. Din spusele medicului infecționist Iulian Zaporojan, nu este vorba de coronavirus. Totuși, noi am urmat procedurile și am luat toate măsurile care se impuneau în acest caz. Important este ca orădenii să nu se panicheze, să înțeleagă că cel mai important mod prin care se pot proteja, nu doar de coronavirus, ci și de alte afecțiuni, este igiena, spălatul mâinilor, evitarea zonelor aglomerate etc.”, a spus, pentru Crișana, managerul interimar al Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, Maria Silaghi. 

DSP Bihor a declanșat încă de ieri o anchetă pentru a stabili persoanele cu care femeia suspectă a intrat în contact, atât în autocarul cu care s-a întors din Italia cât și în alte situații.