Clădirea Primăriei Oradea va fi iluminată, sâmbătă, 21 septembrie, în culoarea verde, alăturându-se campaniei globale Light Up For Mito. Această inițiativă face parte din Săptămâna Mondială de Conștientizare a Bolilor Mitocondriale, care se desfășoară între 16 și 22 septembrie.

Prin iluminarea clădirilor și monumentelor din întreaga lume în verde, culoarea simbolică a bolilor mitocondriale, se urmărește atragerea atenției asupra acestor afecțiuni rare, care afectează funcționarea mitocondriilor, responsabile pentru producerea energiei necesare organismului.

Primăria Oradea se alătură astfel unor alte orașe din România și din lume, contribuind la creșterea gradului de conștientizare privind diagnosticarea timpurie și susținerea pacienților afectați de aceste boli.

Bolile mitocondriale afectează mai multe organe și funcții vitale ale organismului, cum ar fi inima, creierul și sistemul nervos. La nivel global, una din 5.000 de persoane suferă de o astfel de afecțiune, iar campanii precum Light Up For Mito au rolul de a informa publicul și de a ajuta la îmbunătățirea calității vieții celor afectați.