Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor au încheiat cu comuna Stăuceni din Chișinău un acord de înfrățire, după ce primarul comunei, Alexandru Vornicu, și city-managerul Oradiei, Mihai Jurca, au semnat miercuri, 10 aprilie, protocolul de înfrățire dintre cele două administrații.

După formalitățile legale de semnare a protocolului de înfrățire cu Primăria Oradea și a celui de cooperare al Consiliului Județean Bihor, Mihai Jurca și Alexandru Vornicu au vizitat câteva dintre proiectele de dezvoltare locală pe care acestea le-a implementat după 2020 în comună.

„Pornind de la amenajarea infrastructurii de educație (reabilitarea grădiniței Sălcioara și a Liceului Dragoș Vodă), reabilitarea și construcția spațiilor verzi (Parcul Alexei Mateevici), amenajarea spațiilor și parcărilor de domiciliu din cartiere, până la introducerea rețelelor edilitare în toată comuna și amenajarea drumurilor din cartierele de case ale comunei, Alexandru Vornicu a dovedit că este un bun manager în slujba comunității. M-am bucurat să aud și să înțeleg viziunea și strategia de dezvoltare pe care o are pentru comunitate. L-am asigurat de tot sprijinul primarului Florin Birta, al președintelui CJ, Ilie Bolojan, în dezvoltarea și implementarea proiectelor de dezvoltare locală. Sunt convins că, odată cu integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, deschiderea surselor de finanțare europene și, alături de echipa din Primăria Stăuceni, Alexandru Vornicu va schimba la față comunitatea din Stăuceni și, foarte important, va contribui decisiv la schimbarea mentalităților. Felicitări și respect pentru numeroasele proiecte dezvoltate în condițiile unor resurse financiare limitate!”, a declarat Mihai Jurca.

Reamintim că Primăria Oradea a încheiat în anul 2020 un acord de înfrățire cu comuna Băcioi, din apropierea Chișinăului, iar având în vedere că administraţiile de acolo beneficiază de anumite granturi din partea guvernului moldovenesc dacă în realizarea investițiilor vin și cu o finanțare externă, împreună cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea a venit în sprijinul comunității de acolo prin înființarea unui parc în centrul comunei. Pentru realizarea acestei investiții, 100.000 euro au fost acordați de Primăria Oradea, iar diferența de 100.000 euro a fost asigurată de către Consiliul Județean.