La plecarea florarului Marius Sabău din Oradea, în urmă cu mai bine de două luni, Florius Art avea o datorie de aproximativ 9.000 de lei față de Primărie.

În încercarea de a salva situația firmei, N. József Attila, cel care se ocupă de atunci de mica grădină din Parcul Libertăţii, a achitat toate restanțele către municipalitate. Din păcate, achitarea datoriei s-a făcut prea târziu, motiv pentru care contractul de închiriere asupra terenului unde Florius Art îşi desfăşura activitatea a fost reziliat.

„La finele anului 2018, Florius Art a semnat un contract cu Primăria, prin care firma se obliga să schimbe chioşcul cu unul după modelul aprobat de Consiliul Local pentru Oradea, şi să-şi plătească chiria. Din păcate, nu au făcut nimic din toate acestea...”, a declarat, pentru CRIŞANA, Anca Grama Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, adăugând că s-a trecut la rezilierea contractului după ce păsuirea expirase de mult timp.

„Pe 20 martie a.c., li s-a dat acordul să-şi vândă firma, cu condiţia să-şi achite datoria în 10 zile. Nu am primit niciun răspuns din partea lor, prin urmare, pe 24 aprilie, contractul a fost reziliat. La câteva ore după reziliere, am aflat că şi-au achitat datoria. Însă un contract reziliat rămâne reziliat, iar acest lucru s-a întâmplat pentru că nu şi-au îndeplinit obligaţiile”, a precizat Anca Grama Sas.

Întrebată dacă rezilierea contractului are legătură cu intrarea zonei în refacere, aceasta a menţionat că nu are legătură una cu alta şi că municipalitatea va scoate la licitaţie locul din parc pentru amplasarea unui alt chioşc de flori.

„Parcul va rămâne al orădenilor, care se vor putea bucura în continuare de frumuseţea acestei zone”, a precizat interlocutoarea noastră.

Printr-o postare recentă pe pagina de Facebook a Florius Art, N. József Attila, cel care se ocupă de atunci de mica grădină din Parcul Libertăţii, îi invită pe orădeni să spună dacă doresc să susţină continuarea acestui proiect în oraşul de pe Crişul Repede. „Aștept, în urma postării, un sprijin simplu de la orădeni. Un DA sau NU! Vreți să se mențină anturajul creat pe Aleea Marossy? Vreți o Grădina cu flori și un Pian în parc? Comentează DA sau NU și distribuie postarea, dacă îți pasă. Cu mulțumiri, Attila, în numele Florius Art”.

Sute de oameni şi-au manifestat susţinerea faţă de acest proiect unic, unii dintre orădeni venind chiar cu idei pentru salvarea „grădinii cu flori”.