Oradea continuă să își modernizeze sistemul de transport în comun prin achiziția de noi tramvaie și stații de încărcare electrice. În acest sens, va fi depus un proiect de peste 16 milioane de euro, cu finanțare 100% nerambursabilă, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Consilierii locali au aprobat în şedinţa de marți, 17 mai, depunerea spre finanțare prin PNRR - Componenta 10 Fondul local, achiziția a 7 tramvaie noi, precum și a 45 de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea pregătește proiectul privind achiziția acestor tramvaie și a stațiilor de încărcare electrice, în cadrul PNRR.

Valoarea unitară a unui tramvai este de puțin peste 8,78 milioane de lei, respectiv peste 1,78 milioane de euro, în conformitate cu studiul de oportunitate aprobat de Consiliul Local al Municipiului Oradea, în timp ce valoarea unitară a unei stații de încărcare pentru vehicule electrice este de puțin peste 123 de mii de lei, respectiv 25 de mii de euro.

În ultimii doi ani, municipiul Oradea a achiziționat 20 de tramvaie şi 22 de autobuze noi și a inaugurat o linie nouă de tramvai pe ruta Calea Aradului - Ceyrat - Cantemir.