Principalele proiecte de investiții cuprinse în proiectul de buget al municipiului Oradea pentru anul în curs sunt lucrări de infrastructură de mobilitate urbană, lucrări de pietonalizare în zona centrală, lucrări care vizează spitalele, unitățile de învățământ și lucrări pe partea de termoficare.

Înainte de şedinţa Consiliului Local Oradea în care a fost aprobat proiectul de buget, primarul Ilie Bolojan a prezentat principalele investiţii ce vor fi derulate în acest an de municipalitate. Astfel, vor continua lucrările la drumul expres pe două tronsoane: strada Bihorului – strada Veche, unde vor fi derulate lucrări de canalizări pluviale, respectiv se lărgește și se consolidează strada Bihorului, până la serpentinele care urcă către Paleu, de unde, până la girația de la Real Episcopia se lucrează la noul drum, care va conecta zona de dealuri cu ieșirea din Oradea către Biharia și cu viitoarea autostradă. Aceste proiecte vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, a anunţat edilul.

Tot în acest an vor continua lucrăile la prelungirea liniei de tramvai, lucrările fiind în derulare în zona Căii Aradului înspre Auchan și Jumbo, urmând ca după Sărbători să se deschidă alte şantiere pe Calea Aradului, intenţia fiind ca, în acest an să se ajungă cu linia de tramvai până pe malul Peţei.

Printre lucrările noi de mare anvergură se numără realizarea pasajului care va subtraversa B-dul Magheru și lărgirea Podului Dacia cu încă o bandă pe sens. În această vară vor începe lucrările la  pasajul peste șoseaua de centură, în zona Cimitirului, care va asigura un acces suplimentar la Piaţa 100. În zona centrală, vor fi executate lucrări de extindere a spațiilor pietonale: amenajarea malului stâng al Crişului Repede, reabilitarea Pieței Ferdinand (lucrări care vor începe după sărbătorile pascale) şi reabilitarea străzii Aurel Lazăr. În privinţa străzii Libertății, lucrările depind de Apele Române, care ar vrea să amenajeze malul Crişului în această zonă.

Totodată, în toamnă urmează să demareze lucrările de reabilitare a celor două spitale, în prezent fiind în lucru extinderea unității de primiri urgențe la Spitalul Județean. Tot în acest an vor începe lucrările de reabilitare termică şi de faţade la Școala Dacia şi Liceul Onisifor Ghibu. De asemenea, vor fi reabilitate şi dotate colegiile tehnice Traian Vuia și Mihai Viteazul şi vor fi construite creşa şi grădiniţa din Parcul Industrial.
Pe partea de termie, în acest an se doreşte atât continuarea lucrărilor la magistrale şi puncte termice, cât şi reabilitarea integrală a reţelelor din cartierul Nufărul, cu desfiinţarea punctelor termice şi dotarea fiecărei scări de bloc cu module termice.