Mesajele partidului Pro România din mediul online, în care unii candidaţi ai PSD şi PNL erau catalogaţi drept „laşi şi fricoşi”, au fost înlăturate printr-o decizie a Biroului Electoral Bihor.

Întrunit în ședință pe data de 20 noiembrie, Biroul Electoral de Circumscripție nr.5 Bihor (BEC Bihor) a supus analizei contestația depusă de Partidul Social Democrat (PSD) Filiala Bihor cu privire la materialul electoral postat de Partidul Pro România în mediul online care conține imaginea mai multor politicieni de la PSD și PNL cu mesajul „Lașii și fricoșii Bihorului”, se arată într-un comunicat al BEC Bihor.

În urma votului membrilor biroului s-a decis, cu majoritate, admiterea contestației în sensul obligării partidului Pro România să înlăture din toate mediile de difuzare materialul de propagandă electorală defăimător la adresa PSD și trimiterea deciziei la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor pentru stabilirea răspunderii contravenționale.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la data afișării la Biroul Electoral Central, iar ulterior, în termen de cel mult 48 de ore de la data rămânerii definitive, decizia va trebui dusă la îndeplinire conform art.80 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.

Conținul Deciziei nr.32 este disponibil aici: https://bh.prefectura.mai.gov.ro/alegeri-parlamentare-2020.