Vremea se menține rece în următoarele două sptămâni, iar temperaturile vor fi sub cele normale pentru această perioadă, potrivit prognozei anunțate de Admnistrația Națională de Meteorologie.

În regiunea Crișana, vremea se va răci așa încât valorile termice din intervalul 7 - 9 aprilie vor ajunge cu mult mai scăzute decât cele normale în prima decadă a lunii aprilie, cu medii ale maximelor diurne

de 6...9 grade şi ale minimelor nocturne de -3...-1 grad. Încălzirea vremii din 10 - 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 13...15 grade şi ale temperaturiilor minime de 2...3 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă și nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 12..14 grade și minime de 3...4 grade.

În intervalele 6-7 aprilie și 12-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi în averse, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitații în general slabe.

În Banat, vremea se va răci așa încât valorile termice, în intervalul 7 - 9 aprilie, vor ajunge cu mult mai scăzute decât cele normale în prima decadă a lunii aprilie, când vor fi medii ale maximelor

diurne de 7...10 grade şi ale minimelor nocturne de -3...0 grade. Încălzirea vremii din 10 - 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14...16 grade şi ale temperaturiilor minime de 2...4 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă și nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13...15 grade și minime de 3...5 grade.

Pe parcursul primei săptămâni, în Transilvania vremea va fi mai rece decât în mod normal, chiar deosebit de rece în intervalul 7 - 9 aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 4...6 grade şi ale

minimelor nocturne de -5...-3 grade, dar mai apropiată de regimul termic normal al perioadei în intervalul 10 - 12 aprilie, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 12...14 grade, iar ale temperaturiilor minime în jurul a 0 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, nu sunt estimate oscilaţii termice importante, vremea fiind în general răcoroasă și astfel se vor înregistra, în medie, maxime de 11..13 grade și minime de 1...3 grade.

În intervalele 6-7 aprilie și 13-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi izolat mai însemnate cantitativ, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitații în general slabe.

Și în Maramureș, pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mai rece decât în mod normal, chiar deosebit de rece în intervalul 7 - 9 aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 4...7 grade şi ale minimelor nocturne de -4...-2 grade, dar mai apropiată de regimul termic normal al perioadei în intervalul 10 - 12 aprilie, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 11...13 grade, iar ale temperaturilor minime de 0...2 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, nu sunt estimate oscilaţii termice importante, vremea fiind în general răcoroasă și astfel se vor înregistra, în medie, maxime de 12..13 grade și minime de 2...3 grade.

De asemenea, în intervalele 6-7 aprilie și 12-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi izolat mai însemnate cantitativ, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitații în general slabe.