În vacanța școlară, 14-19 februarie, bunicii și nepoții lor sunt invitați să cunoască istoria orașului Oradea, la secția Muzeul Orașului Oradea (Piața Emanuil Gojdu nr. 39-41), din cadrul Muzeului Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal.

Cu acest prilej, preț de câteva ore, bunicii pot fi ghizi pentru nepoți, având posibilitatea să le vorbească tinerilor lor însoțitori despre poveștile ascunse ale Cetății din Oradea, despre intrarea Armatei Române în Oradea în anul 1919 și despre istoria celor mai reprezentative clădiri din orașul de pe Criș.

De asemenea, bunicii vor putea povesti despre propria lor experiență de viață din comunism în cadrul expozițiilor „Discoteca anilor 70-80”, respectiv „Seismograf 77”, obiectele din expoziții (globul disco, vinilurile, telefonul cu disc, pick-ul, mașina de scris etc.) acționând ca niște madlene care le vor trezi o serie de amintiri din tinerețe. Ghizii-bunici vor fi ajutați în prezentările lor de materialele informative ce le vor fi oferite la achiziționarea biletului.

Costul unui bilet în cadrul acestui program muzeal, ce se desfășoară în perioada 14 - 19 februarie, este de 10 lei/persoană la expozițiile de bază ale Muzeului Orașului Oradea.