Preșcolarii de la Grădinița Don Orione Oradea au participat marți, 15 mai, la o interesantă „lecție” de informare și prevenire organizată de Poliția Municipiului Oradea - Biroul Proximitate în parteneriat cu instituția gazdă. Activitatea a făcut parte din Programul „Școala Altfel” și a urmărit, printre altele, însușirea și respectarea de către copiii de vârstă preșcolară a regulilor de circulație rutieră.

Agentul principal de poliție Georgeta Bițiș și agentul principal Alina Paina, din cadrul Poliției municipiului Oradea au ținut marți, 15 mai, o oră deschisă cu copiii de la Grădinița Don Orione Oradea.

Activitatea, intitulată „Cum putem evita accidentele”, a avut drept scop formarea unor atitudini pozitive față de activitatea polițiștilor, dar și însușirea și respectarea de către copii a regulilor de circulație rutieră.

„Ne-am bucurat să constatăm că cei mici cunosc regulile de circulație. Au interacționat cu noi, iar unii chiar ne-au mărturisit că vor să se facă polițiști când vor fi mari”, ne-a declarat agentul principal de poliție Georgeta Bițiș.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, copiii au fost sfătuiți să nu deschidă ușa necunoscuților, să nu urce în autoturismele unor persoane necunoscute și nici să nu accepte jucării, bani sau dulciuri de la necunoscuți.

Unul dintre cele mai așteptate momente s-a consumat în curtea școlii, unde s-a dat drumul la sirene, iar micuții, echipați cu caschete și veste reflectorizante, au putut vedea de aproape cum arată o mașină de poliție.

Seria de activități extrașcolare organizate la Grădinița Don Orione în cadrul Programului „Școala Altfel” a continuat miercuri, 16 mai, cu o vizită la Pompieri, iar joi, 17 mai, cu vizionarea Filmului „Ferdinand”. Vineri, 18 mai, copiii vor vizita expoziția „Invenţiile unui geniu. Maşinile lui Leonardo da Vinci”, deschisă la Muzeul Țării Crișurilor.