Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, marcată în fiecare an pe 3 decembrie, la Biblioteca Universității din Oradea a avut loc o prezentare de costume create de elevi, în cadrul proiectului „Copil ca tine sunt și eu”.

 

Evenimentul a început la ora 11.00 și a constat într-o prezentare a costumelor create de elevii Colegiului Tehnic „Traian Vuia” Oradea pentru copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Bonitas”, în vederea realizării unui calendar pentru anul 2018, de către fotograful Ionuț Caraș.

Proiectul „Copil ca tine sunt și eu” are ca scop promovarea drepturilor copiilor cu dizabilități și integrarea acestora în comunitate. 

Pe lângă prezentarea costumelor, au fost expuse și fotografii ale copiilor participanți în proiect care au fost premiați. la final, invitatul special, Moș Crăciun, trimis de Asociația pentru viață, a împărțit cadouri pentru toți copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Bonitas”.

„Datorită interesului față de proiect și implicării deosebite a partenerilor, ne dorim să continuăm și anul viitor acest proiect”, au spus organizatorii. 

Proiectul a fost inițiat de Asociația Love Bihor și Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității din Oradea în parteneriat cu Colegiului Tehnic „Traian Vuia” și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Bonitas”.