Peste 1.300 de elevi din 52 de şcoli sunt implicați de polițiștii de prevenire bihoreni în proiectul „Școala Siguranței Tedi”, în urma căruia cei mici vor dobândi informații utile pentru siguranța lor.

 Pe parcursul anului şcolar 2018–2019, Poliţia Română împreună cu Ministerul Educației Naţionale, în parteneriat cu firma „Maspex România” continuă Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative derulate la nivel național, care-i învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, precum și în perioada vacanțelor. Programul are ca scop informarea copiilor cu privire la potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii prin metode educative adecvate vârstei lor. El este adresat elevilor aflaţi în primul an de studiu. În județul Bihor, proiectul este implementat de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor. 72 de clase de elevi din 52 de unități școlare din mediul urban și din mediul rural din județul Bihor s-au înscris pentru a fi implicate în activitățile informativ preventive derulate de polițiștii de prevenire bihoreni pe teme privind siguranța copiilor.

În cursul lunilor ianuarie și februarie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au derulat 16 activităţi preventive în 12 unităţi şcolare bihorene, în care au implicat până în prezent peste 400 de elevi din municipiile Oradea, Beiuș, Marghita, Salonta și din localitățile bihorene Aleșd, Nojorid, Leș și Oșorhei. În municipiul Oradea, au fost derulate activități în Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, Școala Gimnazială „Lucreția Suciu”, Școala Gimnazială nr. 16. În municipiul Marghita, activitățile preventive au fost desfășurate la Colegiul Național „Octavian Goga”, la Beiuș polițiștii au acționat preventiv la Școala Gimnazială „Nicolae Popovici” și la Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș”, la Salonta la Colegiul Național „Teodor Neș”, iar la Aleșd, la Liceul Teoretic „Constantin Șerban”. De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni au fost prezenți la Școala Gimnazială „Aurel Pop” din Oșorhei și la Școala Gimnazială nr. 1 Leș. Informaţiile oferite de poliţiştii bihoreni sunt susţinute de o serie de materiale educative complexe şi atractive, destinate elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, adaptate celor trei categorii de beneficiari, constând în cărţi de colorat, broşuri şi pliante informative, set de scenarii de activităţi. Proiectul nu vizează învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații. Activităţile derulate în şcoli de poliţiştii bihoreni respectă nevoia copilului de a învăţa prin joc, micuții implicați fiind la vârsta la care înţelegerea unui mesaj trebuie însoţită de vizualizarea lui. Poliţiştii de prevenire le-au prezentat copiilor principalele reguli de comportament în trafic, indicatoarele rutiere, aspecte privind trecerea pentru pietoni şi le-au explicat semnificaţia semaforului pentru pietoni. Activităţile preventive vor fi continuate de poliţiştii de prevenire şi rutieri bihoreni pe parcursul întregului an şcolar 2018-2019.