Pentru a organiza ediția din acest an a concertului rock comemorativ „Give Peace a Chance”, Fundația Rock Filarmonica Oradea are nevoie de ajutor, după ce proiectul cultural a fost respins în acest an.

„Pentru prima dată în viață, suntem în situația de a solicita ajutor. Organizăm, pentru a 30-a oară, concertul rock-comemorativ „Give peace a chance”, la 79 de ani de la atentatul cu bomba atomică asupra Hiroshimei. Mesajul e de PACE, dar și o revoltă prezentă față de pericolul nuclear care plutește acum în aer”, anunță Alexandrina Chelu.

În fiecare an, Fundația Rock Filarmonica Oradea primea câte un sprijin financiar (sponsorizarea) sau obținea câte-o finanțare în urma depunerii unui proiect. Au fost și ani de-a rândul când artiștii au cântat gratis, crezând în proiect...

„Anul acesta, ne-a fost respins proiectul. Dar nicio cheltuială nu ne este acoperită de nimeni. Nu ne plângem! Dar e ușor frustrant și am deznădăjduit o lungă perioadă, întrucât la 30 de ani, ediție aniversară, nu mi-am închipuit că nu am să pot plăti nimic, niciun onorariu. Nu vreau să vorbesc mult, am început să caut sponsorizări (pentru prima dată în viața mea), am primit câte ceva și sunt recunoscătoare, însă suntem departe de a avea o sumă cât de cât OK pentru a răsplăti artiștii măcar cu un 200-300 lei/persoană. Sunt aproape 70 de artiști pe scenă”, mai transmite artista.

Alexandrina Chelu își încheie mesajul cu speranța că vor fi oameni cu suflet și posibilități care să se implice în acest eveniment devenit tradiție la Oradea.

„Știu că sunt lucruri mai grele și mai importante în lume decât acest concert, dar dacă veți considera că pentru pace, pentru rock, pentru artiștii locali, pentru celebrarea a 30 de ani de concert care a făcut mereu cinste orașului nostru, avem nevoie de puțin ajutor. Facem contracte de sponsorizare pentru firme, emitem factură pentru persoane fizice”, concluzionează artista. Alexandrina Chelu pune la dispoziția celor intereasați contul în care se pot face donații, unde trebuie să se menționeze „pentru concertul Give peace a chance”: FUNDAȚIA Rock Filarmonica Oradea, Banca Transilvania, Oradea, IBAN: RO78BTRL00501205742840XX

În urmă cu 79 de ani, bomba atomică Little Boy a fost lansată de bombardierul american Enola Gay. 57 de secunde mai târziu, un întreg oraş a fost carbonizat. Omenirea intrase în era războiului nuclear. Potrivit unor calcule aproximative, explozia a avut puterea echivalentă a 16.000 de tone de dinamită.