O lucrare inutilă, foarte costisitoare și prost croită. Cam asta ar fi, pe scurt, caracterizarea promenadei de pe malul drept al Crișului Repede, inundată la prima ploaie serioasă ce umflă debitul râului. Un loc periculos pentru pietoni. ABA Crișuri ne dă asigurări că zidul de sprijin e solid. 

Chiar dacă promenada este inundată pe alocuri, zidul de sprijin este construit astfel încât casele și străzile riverane să nu fie afectate.

Promenada râului Crișul Repede este inundată pe malul drep, amonte și aval de podul Centenarului din Oradea. Debitul râului Crișul Repede în Oradea, era ieri la ora 15.00 de 131,3 mc/s, față de media multianuală a lunii decembrie, și anume de 22 mc/s. Cu toate acestea, potrivit specialiștilor, nivelul apei nu va atinge cota de atenție aferentă codului galben de inundații.

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Crișuri avertizează populația să evite deplasarea pe promenadă în această perioadă.

„Hidrologii noștri sunt pe teren pentru monitorizarea debitelor în secțiunile cu depășiri de cote”, se menționează pe pagina de Facebook ABA Crișuri.

Echipele implicate utilizează echipamente de ultimă generație de tip #ADCP (Acoustic Doppler Current Profiler).

„Noua tehnologie scurtează timpul efectiv dedicat măsurătorilor și oferă posibilitatea transmiterii debitelor direct în softurile și aplicațiile utilizate de specialiștii noștri”, mai transmite ABA Crișuri.