Județul Bihor se află, până mâine, 29 martie, ora 10.00, sub incidența unui Cod Galben de vânt puternic, cu viteze, în general, de 55… 65 km/h, iar în zona înaltă a Munților Apuseni, rafalele vor depăși 90… 100 km/h.

 

Având în vedere atenționarea meteorologică Cod Galben, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru județul Bihor, în intervalul 28 martie, ora 20.00 - 29 martie, ora 10.00, conform căreia „pe parcursul nopții de joi spre vineri (28/29 martie), vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55… 65 km/h, iar în zona înaltă a Munților Apuseni, rafalele vor depăși 90… 100 km/h”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor recomandă bihorenilor să evite deplasările pe durata manifestării fenomenelor prognozate și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.

Nu în ultimul rând, li se recomandă cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile. Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.