Piața Unirii a găzduit, de joi până duminică, seri de film de poveste. Într-un decor de oraș european, cu Primăria Oradea, Biserica Sfântul Ladislau și Palatul Vulturul Negru, frumos luminate, orădenii au urmărit 4 filme de excepție, banii plătiți pe bilete urmând a fi folosiți pentru creșterea performanțelor școlare ale elevilor.

Iubitorii de film au avut parte de răsfăț în ultimele zile. Joi a debutat la Oradea, Orange Pop-Up Cinema, un eveniment lansat în pandemie, cu țintă umanitară. Joi, în Piața Unirii a rulat Jungle Cruise (2021), vineri Wrath of Man (2021), sâmbătă House of Gucci (2021) și duminică Dune (2021).

Sâmbătă, orădenii au început să se adune în jurul orei 9.00, în zona din centrul Pieței Unirii. La aceeași oră au apărut și două echipaje de poliție la intersecția străzii Vasile Alecsandri cu Piața Unirii. La vederea polițiștilor, o tânără cu haine înflorate și-a ascuns discret acordeonul, pierzându-se în mulțime. Atmosfera a fost relaxantă, iar organizarea impecabilă, cei care și-au cumpărat bilet având rezervate câteva fotolii bean bag orange pentru a sta comozi și o măsuță la care puteau servi băuturi sau gustări. Filmele au putut fi urmărite și de la terasele de lângă Palatul Vulturul Negru sau, pur și simplu, de dincolo de gărdulețul amenajat de organizatori.     

Orange Pop-Up Cinema este la a treia ediție și, ca în fiecare an, toate încasările din prețul biletelor merg spre Fundația Orange.

Înainte de a ajunge la Oradea, a trecut prin Sinaia, în 15-17 iulie. Va continua la Iași între 12-14 august, la Galați între 19-21 august, la Timișoara între 25-28 august și la București în luna septembrie.

Banii încasați din vânzarea biletelor vor fi donați pentru susținerea programului Digitaliada, proiect ce promovează folosirea resurselor digitale în educație, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor.