Având în vedere că peste câteva săptămâni începe noul an școlar, Primăria Oradea, prin Direcția Patrimoniu Imobiliar, efectuează o serie de lucrări la instituțiile de învățământ din Oradea.

La aceste unități școlare, pentru buna desfășurare a procesului instructiv-educativ, s-au efectuat diferite lucrări de reparații curente, printre care igienizări ale sălilor, ale coridoarelor și grupurilor sanitare. La unele unități au fost înlocuite ferestre, uși și pardoseli, au fost refăcute finisajele interioare etc.

La Grădinița nr. 47, din Piața 1 Decembrie nr. 9, se execută lucrări de igienizare și finisaje interioare. La Grădinița nr. 17, de pe str. Transilvaniei nr. 21, au fost finalizate lucrări de igienizare, reparații și zugrăveli în toate cele trei săli de grupă, grupuri sanitare și spații administrative și au fost înlocuite pardoselile din sălile de grupă cu podea laminată.

La Grădinița nr. 28, aflată pe Aleea Onisifor Ghibu nr. 16, au fost executate lucrări de igienizări la sălile de grupă, oficii alimentare, spălător și coridoare.

La Grădinița nr. 56 de pe Str. Liszt Ferenc nr. 75, au fost igienizate 2 săli de grupă și anexele acestora.

În ceea ce privește Școala Gimnazială Oltea Doamna, situată în Parcul Traian, au fost executate lucrări de finisaje interioare și reparații în patru săli de clasă, un grup sanitar și coridor. În sălile de clasă au fost înlocuite pardoselile existente cu pardoseli din podea laminată și au fost executate lucrări de reparații și zugrăveli.

La Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir au fost executate lucrări de recompartimentare și finisaje interioare în vederea creării unei noi săli de clasă.

În ceea ce privește Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu, situat pe str. Aluminei nr. 88, acesta a fost reabilitat energetic prin Programul Operațional Regional în perioada mai 2020 - iulie 2023, iar din fondurile bugetului local în această vară s-au efectuat lucrări care nu au făcut obiectul acestui proiect european. Astfel, la corpul de clădire B a liceului sunt în curs de execuție lucrări de amenajări interioare, se reabilitează săli de clasă, grupuri sanitare, laboratoare și coridoare. Lucrările de amenajare interioară efectuate sunt realizate din bugetul destinat reparațiilor curente, aferente anului 2023.

La majoritatea unităților de învățământ, lucrările sunt finalizate în proporție de 90%, iar cele care sunt încă în curs de execuție vor fi gata până la începerea noului an școlar.