Viceprimarul Marcel Dragoș și Călin Corpaș, consilierul primarului Florin Birta, i-au primit luni, 24 iulie, doi reprezentanţi ai oraşului ucrainean Ujhorod.

 

Este vorba despre pe  prof. univ. dr. Mykola Palinchak, decanul Facultății de Relații Internaționale de la Universitatea din Ujhorod, consilier al primarului din Ujhorod, și pe Mihai Bococi, antreprenor din Ujhorod, consilier al primarului Ujhorodului în relația cu mediul de afaceri și în special cu România.

Cei doi au fost însoțiți de către prof. univ. dr. Ioan Horga și conf. univ. dr. Constantin Țoca, prodecan, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și ale Comunicării, de la Universitatea din Oradea.

În cadrul scurtei întrevederi, cei doi consilieri ucraineni i-au mulțumit viceprimarului pentru deschiderea arătată, oferind, totodată, perspectiva unui parteneriat între municipiul Oradea și Ujhorod. Reprezentantul municipalității s-a arătat deschis propunerii, subliniind că Primăria Oradea este interesată de o colaborare cu orașul ucrainean, care, cu o populație de peste 120.000 de locuitori, fiind și un centru important universitar, este un oraș foarte important din regiunea Transcarpatia.

„Oaspeții, care cu ani în urmă au mai vizitat Oradea, s-au arătat încântați de schimbarea în bine a orașului din ultimii ani și au felicitat administrația locală pentru realizări. Consilierii ucraineni consideră Oradea un exemplu de oraș cu bune practici pentru regiunea Trascarpatica și au solicitat sprijinul municipalității pentru găsirea unor posibilități de accesare a fondurilor UE, prin încheierea unor protocoale de colaborare dintre cele două administrații”, menţionează Primăria Oradea.

În cadrul întrevederii, cei prezenți au căzut de acord că vor urmări crearea unui cadru instituțional pentru o viitoare colaborare în ceea ce privește accesarea unor fonduri nerambursabile. În perioada următoare, vor fi întreprinse demersuri pentru a identifica măsura în care această inițiativă a oaspeților ucraineni poate fi concretizată.