Echipajele RER Vest au acționat joi în teren, de la ora 3.00 dimineața până seara la ora 22.00 și sunt pregătite pentru intervenție în orice moment. Pe lângă împrăștierea de antiderapant, s-a intervenit și cu plugurile unde a fost nevoie.  

„În cadrul acțiunii de ieri (joi – n.r.) s-au folosit 454 de tone de antiderapant solid, 10.000 de litri de clorură de calciu și 8.000 de kg de clorură de magneziu – fulgi. Momentan, prognoza meteo nu mai anunță ninsori, ci doar temperaturi foarte scăzute. În acest moment, am trecut deja la refacerea stocurilor de antiderapant solid, tocmai pentru a fi asigurați pentru orice situație”, a precizat Florin Gontariu, director general tehnic-investiții în cadrul RER Vest.

De menționat că în municipiul Oradea au fost stabilite patru urgențe pentru cele 882 de artere de circulație. Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa II presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa III vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa IV toate străzile neasfaltate din municipiu.

Totodată, Primăria Oradea roagă cetăţenii să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea şi reaminteşte că Poliția Locală poate aplica, pentru nerespectarea acestor obligaţii, somații și sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2.500 lei.

„Până în acest moment, agenții Poliției Locale Oradea au aplicat 41 de somații, respectiv avertismente verbale la 35 de asociații de proprietari, trei persoane juridice și trei persoane fizice. Toate acestea s-au conformat somațiilor și au procedat la curățarea spațiului din fața imobilelor”, precizează Primăria Oradea.