Asociația Aqua Crisius, în parteneriat cu Ecotop Oradea, Facultatea de Științe din cadrul Universității Oradea și CAPDD Bihor vă invită la evenimentul prilejuit de Ziua Internațională a Migrației Peștilor / World Fish Migration Day.

Cei interesați sunt așteptați sâmbătă, 21 mai, între orele 11.00-13.30, pe malul drept al Crișului Repede, aval de Podul Intelectualilor, în partea dinspre râu a Parcului Libertății/Aleii Anna Marossy.

Evenimentul se va desfășura după următorul program: între orele 11.00-11.45, Universitatea din Oradea & Aqua Crisius organizează atelier de studiu al peștilor (ihtiofaunei) și demonstrație pescuit științific; între orele 12.00-12.45, Ecotop Oradea: atelier de cunoașterea insectelor acvatice; între orele 12.45-13.30, CAPDD Bihor & Aqua Crisius: tur ghidat pe malurile Crișului - istorie a activismului orădean + probleme de conectivitate longitudinală ale Crișului Repede.

„Permanent, în intervalul 11-13.30, pentru cei mai tineri dintre participanți am pregătit diverse ateliere și jocuri educative și distractive, incluzând o tombolă cu premii și o activitate de desenat și colorat pești”, transmit organizatorii evenimentului.

Activitățile sunt organizate în cadrul Zilei Internaționale a Migrației Peștilor, iar mai multe detalii pot fi obținute pe pagina de Facebook a evenimentului.