Să vii acasă de la serviciu şi să nu-ţi poţi îmbrăţişa fetiţa şi soţul este cutremurător pentru orice mamă şi soţie. De aceea, medicii, asistentele și toți cei din linia întâi care luptă cu pandemia pot fi consideraţi adevăraţi eroi…

Sânziana lucrează ca asistent medical la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, destinat exclusiv persoanelor cu Covid-19. De la începutul pandemiei, viaţa femeii s-a schimbat radical, Sânziana aflându-se în linia întâi în lupta pentru salvarea semenilor.

„Să te gândeşti că vii acasă de la serviciu şi ţi-e teamă să-ţi îmbrăţişezi familia, este groaznic. Eu sunt o fire optimistă, dar recunosc că, la începutul acestei pandemii, am fost cu moralul la pământ, foarte stresată, agitată, panicată, din cauza faptului că mă aflam în prima linie. Au urmat nopţi nedormite, gânduri şi stări pe care nu le mai trăisem până atunci. Dumnezeu m-a protejat şi mi-a fost alături mereu”, mărturiseşte interlocutoarea noastră.

De 24 de ani, Sânziana lucrează ca asistent medical, iar de 31 de ani, cântecul ei a devenit pentru cei din jur simţire, trăire şi respiraţie.

Aflată în linia întâi în lupta cu pandemia, femeia şi-a practicat meseria cu dăruire şi devotament, cu toate riscurile.

„Am încercat să-mi fac meseria cât mai bine cu putinţă în tot acest timp, dar n-a fost deloc uşor. Să stai ore în şir în costumul acela, în care simţeai că te sufoci, nu puteai să bei apă, să mănânci sau să mergi la toaletă, a fost o adevărată probă de rezistenţă. Când vezi la televizor că în Italia, Spania, Franţa şi alte ţări un număr foarte mare de asistente medicale se îmbolnăvesc şi mor este tragic şi nu-ţi mai rămâne altceva decât să te rogi şi să speri că, într-un final, totul va fi bine”, mai spune Sânziana.

De peste 30 de ani, Sânziana a reuşit să cucerească publicul cu vocea şi prezenţa ei fermecătoare. Obişnuită să cânte pentru publicul ei drag, artista s-a rupt cu greu de cei care îi aduceau atâta bucurie şi satisfacţie.

Sânziana Toader Ardelean practică cu pasiune şi devotament ambele meserii. Cea mai mare satisfacţie a ei este să aline suferinţa oamenilor în spital, ca asistent medical, dar şi pe scenă, ca artist, vindecând, prin cânt, frământările sufleteşti ale semenilor.

„Îi mulţumesc soţului meu, Cătălin, pentru că în toată această perioadă a fost lângă mine, oferindu-mi liniştea şi sprijinul de care aveam atâta nevoie, îi mulţumesc fiicei mele, Ariana, pentru dragoste şi înţelegere, mulţumesc mamei mele şi socrilor mei, care mi-au dat putere să trec peste această perioadă dificilă din viaţa mea. În tot acest timp, nu mi-am pierdut nădejdea în Dumnezeu. Sper că, nu peste mult timp, împreună cu soţul meu, voi reuşi să revin pe scenă şi la evenimente pentru a încânta oamenii care ne iubesc şi ne apreciază muzica. Vă dorim, tuturor, multă sănătate, să nu vă lipsească niciodată speranţa, credinţa şi iubirea! Doamne ajută!”, a conchis îndrăgita artistă.