În perioada 8-14 octombrie 2018, se desfășoară „Săptămâna Ariilor Protejate”, un eveniment de amploare la care s-au alăturat aproximativ 27 de administrații de arii protejate din România.

Săptămâna Ariilor Protejate este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activități diverse (expoziții de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecții de filme, excursii ghidate în arii protejate, activități de educație ecologică, concursuri etc). Evenimentul face parte din proiectul „Oameni pentru Natură”, implementat de ProPark Fundația pentru Arii Protejate și finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de evenimente adresate publicului larg.

„Ecotop Oradea organizează, cu această ocazie, mai multe evenimente în ariile protejate avute în custodie și administrare, după cum urmează: un curs de educație ecologică în Oradea, care se va desfășura sâmbătă, 13 octombrie 2018 și un tur ghidat la Izvoarele Barcăului, din Situl Natura2000 Muntele Șes, duminică, 14 octombrie 2018. De asemenea, miercuri, 10 octombrie, au avut loc activități de educație ecologică, la care au participat elevii Liceului Teoretic „Petofi Sandor” din Săcueni”, a declarat Eleonora Mircescu, coordonatoarea activităților.

„Săptămâna Ariilor Protejate” este un eveniment care are loc în 18 județe din țară (Mehedinți, Ilfov, Satu Mare, Cluj, Covasna, Suceava, Brașov, Alba, Vrancea, Arad, Dâmbovița, Vrancea, Neamț, Gorj, Bihor, Hunedoara și Caraș-Severin), activitățile desfășurându-se în parcuri naționale, naturale, situri Natura 2000, geoparcuri și rezervații naturale.