În cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii, ieri, 20 septembrie, s-a desfăşurat tradiţionala întrecere între tramvai, autoturism şi bicicletă. De această dată, în competiţie a intrat şi un autobuz al societăţii Oradea Transport Local.

Semnalul de plecare s-a dat la ora 12.00. Fiecare din cele patru mijloace de locomoţie s-au aliniat la start în staţia de la Pod CFR, iar punctul de sosire a fost stabilit în dreptul locomotivei amplasată în Centrul Civic.         

„Tramvaiele, unul pe traseul liniei 1R, iar celălalt pe traseul 1N, care au participat la întrecere au fost mijloace de transport aflate în traseu, la fel şi autobuzul care circula pe linia 17, autoturismul care a participat la concurs face parte din parcul auto al OTL SA, iar Cristian Dăscălescu este numele biciclistului înscris în concurs”, a precizat purtătorul de cuvânt al OTL, Carmen Tocuţ.

Clasamentul şi timpii realizaţi de cele cinci echipe sunt următoarele: bicicletă - 10 minute; autobuz (linia 17) - 11 minute; autoturism - 14 minute; tramvai (linia 1N)          - 20 minute; tramvai (linia 1R) - 31 minute.

„Cauza pentru care tramvaiului care a circulat pe linia 1R a ajuns cu mare întârziere la punctul terminus al întrecerii a fost un autoturism parcat în gabaritul căii de rulare, pe strada Primăriei, fenomen, din păcate, întâlnit destul de frecvent. De această dată, tramvaiul a fost nevoit să staţioneze în jur de 9 minute”, a menţionat Carmen Tocuţ, adăugând: „Faptul că „pe podium” se află un mijloc de transport în comun, ne onorează, dar, pentru că la fiecare întrecere de acest gen, organizată în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii, primul loc revine bicicletei, demonstrează că aceasta este, nu doar un mijloc de locomoţie destinat agrementului, ci şi o alternativă la deplasarea zilnică”.