În Parcul I.C. Brătianu din Oradea, a avut loc ieri o întrecere sportivă, organizată în cadrul manifestărilor dedicate „Săptămânii Europene a Mobilității”. Activitatea a reprezentat un eveniment necompetitiv, de alergare, dedicat copiilor, dar și părinților sau prietenilor acestora. 

Peste 40 de orădeni, adulți și copii, care iubesc sportul au dat curs invitației organizatorilor, participând luni, 19 septembrie, la un concurs de alergare. Evenimentul a fost precedat de o parte de încălzire, având în vedere temperaturile nu foarte prietenoase de afară, după care participanții au concurat la o probă de alergare, care s-a desfășurat în interiorul Parcului Brătianu, pe o lungime de aproximativ 700 m.

„Cursa a fost concepută în spiritul fair-play-ului și pentru încurajarea familiilor să trăiască sănătos și să prețuiască mișcarea în aer liber alături de copii, prin a le insufla pasiunea pentru sport și activitate fizică”, ne-a declarat Dorina Radoveț, consilier APM Bihor. 

Cursa Copiilor s-a desfășurat de la ora 17.00 la 18.00, în Parcul I.C. Bratianu, cu un traseu bine marcat și delimitat cu benzi, numărul de ture fiind determinat de categoria de vârstă din care a făcut parte participantul.

Distanțe și categoriile de vârstă:

• Fete, Băieți – născuți în anul 2015 și mai mici: 350 m;

• Fete, Băieți – născuți în anul 2013, 2014: 350 m;

• Fete, Băieți – născuți în anul 2010, 2011, 2012: 700 m;

• Fete, Băieți – născuți în anul 2009: 1050 m;

• Fete, Băieți – născuți în anul 2007, 2008: 1400 m;

• Cursa populară (părinți) – adolescenti născuți în anul 2006 și mai mari : 1050 m.

La final, toți copiii și adulții au fost premiați cu o medalie.

Evenimentele dedicate „Săptămânii Europene a Mobilității” vor continua miercuri, 21 septembrie, cu o acțiune de igienizare pe Crișul Repede, între podul Decebal și podul Carol 1, începând cu ora 10.00. Igienizarea ambelor maluri ale Crișului Repede, pe luciul de apă, va fi realizată de ABA Crișuri, iar pe mal, de către elevi de la Liceul de Arte și alte unități școlare. În aceeași zi, se va desfășura un concurs pentru copii cu bicicleta în Parcul Brătianu și instructaj rutier, în intervalul orar 16.00-18.00, în colaborare cu Asociația ACS3 Sport. Activitatea se va ține pe zona verde a Parcului Brătianu, iar bicicliștii vor urma un traseu ce presupune trecerea printre jaloane, respectiv trecerea peste obstacole de dimensiuni reduse montate pe sol.

Organizatorii manifestărilor din cadrul „Săptămânii Europene a Mobilității” sunt Zona Metropolitană Oradea și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transregio, în parteneriat cu Primăria municipiului Oradea, Oradea Transport Local, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, ACS 3 Sport, Plexus SRL, Administrația Bazinală de Apă-Crișuri, Agenția pentru Protecțiea Mediului Bihor, Liceul de Arte Oradea și Asociația „Pedalăm”.