Liberalii bihoreni cer revocarea Consiliului de Administrație al Aeroportului Oradea şi demisia lui Pasztor Sandor din funcţia de preşedinte al CJ Bihor.

„Având în vedere că Aeroportul din Oradea a rămas fără curse internaționale, având în vedere importanța conectării aeriene mai bune a orașului Oradea și, implicit, a celorlalte localități din județul Bihor la sistemul global de transport, cu scopul dezvoltării locale și regionale, Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal din Bihor a mandatat grupul de consilieri județeni ai PNL să depună, pentru ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor, un proiect de hotărâre privind revocarea Consiliului de Administrație al Aeroportului Oradea și anularea concursului pentru funcția de director general al aeroportului.

Totodată PNL Bihor a luat act și de acuzațiile de o gravitate deosebită, lansate de Gheorghe Pasc, fostul director al Aeroportului Oradea, în cadrul conferinței de presă susținută în cursul zilei de joi, 19 septembrie”, se arată în comunicatul PNL Bihor. În cadrul conferinței, Pasc a susţinut că, în mod sistematic, preşedintele CJ Bihor i-a interzis să poarte negocieri cu firme de transport aerian. În plus, pe lângă declarațiile făcute, „Gheorghe Pasc a prezentat și un document primit din partea unei companii aeriene internaționale care a operat pe aeroportul din Oradea, care arată că domnul Pasztor Sandor a încălcat în mod repetat clauza de confidențialitate din contractul semnat, motiv pentru care relațiile de colaborare au fost subminate, iar compania aeriană a informat că nu mai dorește să stabilească alte întâlniri cu domnul Pasztor.

Având în vedere toate acestea, filiala județeană a Partidului Național Liberal îi cere cu celeritate domnului Pasztor Sandor, președintele Consiliului Județean Bihor, să se pronunțe pe acest subiect în regim de urgență și să lămurească aceste acuzații. În caz contrar considerăm că aceste informații sunt veridice, iar prejudiciile generate prin comportamentul președintelui Consiliului Județean Bihor impun demisia acestuia din funcție”, se mai arată în comunicatul citat.