Joi la ora 15.33, ISU Bihor a fost sesizat cu privire la faptul că, pe raza localității Tarcea exista pericolul producerii unei explozii, întrucât una din cele 840 de butelii, aflate într-un camion prezenta scăpări de gaze.

„La fața locului, au fost mobilizate cu operativitate,  cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Valea lui Mihai, Detașamentului de Pompieri Marghita și Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, cu 3 autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. A fost balizată zona și au au fost evacuate toate persoanele pe o rază de 300 de metri (în total 42 de persoane aflate în zona de risc: de pe stradă, dintr-un bloc și din casele aflate în zona respectivă). De asemenea,  s-a luat măsura restricționării traficului, pe ambele sensuri.

S-a acționat. pentru răcirea buteliilor și evacuarea celei defecte, pompierii preîntâmpinând producerea unei explozii”, a transmis lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Nu au existat persoane rănite.