Instalațiile luminoase specifice sărbătorilor de iarnă se aprind în Oradea, joi, 30 noiembrie. Cu această ocazie, orădenii sunt așteptați, de la ora 18.00, lângă bradul de Crăciun din Piața Unirii, unde primarul Florin Birta va da startul Târgului de Crăciun din acest an.

Târgul de Crăciun se va desfășura în perioada 30 noiembrie - 26 decembrie, iar iluminatul de sărbători va înfrumuseța orașul până în ajun de Bobotează. Luminile se vor aprinde în toată zona centrală, începând din perimetrul desfășurării Târgului de Crăciun, clădirea Primăriei Oradea, Podul Sf. Ladislau, Piața Ferdinand și strada Republicii, urmând ca apoi decorul luminos de sărbători să poată fi admirat în tot orașul. Iluminatul de sărbători a fost realizat pe bulevardele și străzile mai importante din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, în zonele pietonale, precum și în cele trei noi piațete din cartierele Ioșia, Rogerius și Nufărul. În ceea ce privește Târgul de Crăciun, pe lângă decorul de poveste, Piața Unirii va fi gazda unei roți panoramice, precum și a unei zone cu food-trucks și cu rulote ale producătorilor de Bihor, doldora cu delicii. Încă din prima seară, Moș Crăciun va poposi timp de mai multe zile la căsuța lui de lângă bradul mare, cu voie bună și surprize pentru copii. De asemenea, cei mici se vor bucura, ca de obicei, de o zonă de distracție dedicată lor, precum și de multe surprize.

Concerte live și Orașul Faptelor Bune

Pe scena din Piața Unirii ne așteaptă un program de spectacole colorat și festiv, cu colinde românești și de pe alte continente, dar și cu datini și tradiții bihorene. Invitații ediției 2023 sunt Ștefan Hrușcă, Biu Marquetti & Band (Cuba), Alexandra Ungureanu, Nicola, Blue Noise Acapella și Ansamblul Folcloric Bihorul. În primul weekend al Târgului de Crăciun, vor avea loc concerte live, susținute vineri, 1 decembrie, de Nicola, de la ora 20.00, iar sâmbătă orădenii o vor putea asculta pe Alexandra Ungureanu, tot de la aceeași oră. Duminică, 3 decembrie, publicul se va putea bucura de un concert de obiceiuri și datini de Crăciun, prezentat de Ansamblul Folcloric Bihorul (ora 20.00). Totodată, așa cum orădenii s-au obișnuit deja, Oradea devine din nou Orașul Faptelor Bune, pentru al patrulea an consecutiv. Între 16 și 22 decembrie, DJ-ii Radio ZU vor emite live, zi și noapte, din Piața Unirii și vor începe maratonul faptelor bune din acest an. Organizatorii evenimentului sunt Primăria Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea).