Proiectul privind transformarea străzii Aurel lazăr în zonă pietonală se află în procedură de licitaţie, municipalitatea orădeană anunţând că criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mic.

Pietonalizarea străzii Aurel Lazăr a fost inclusă ca proiect prioritar în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană - SIDU Oradea 2017-2023, respectiv în Planul de mobilitate urbană durabilă la nivelul polului de dezvoltare urbană Oradea. „Proiectul are ca scop îmbunătățirea condițiilor de infrastructură publică urbană și a mobilității populației prin creşterea suprafeţelor pietonale, diminuarea gradului de utilizare a autoturismelor şi reducerea poluării în zona centrală a orașului Oradea. Strada Aurel Lazăr urmează să devină în cea mai mare parte pietonală, traficul auto fiind permis doar pentru riverani și pentru mașinile de intervenție”, menţionează Primăria Oradea. Mai exact, este vorba despre partea până la intrarea în Penitenciar, respectiv până la intrarea în curtea interioară dintre str. Aurel Lazăr și str. Iosif Vulcan, unde Primăria intenționează să construiască o parcare supraetajată. Potrivit proiectului, strada Aurel Lazăr va beneficia de vegetație din abundență, urmând să fie plantați copaci de dimensiuni mari, care vor asigura umbră și oxigen. De asemenea, sunt prevăzute realizarea unui sistem de irigaţii automatizat și a unui sistem de iluminat arhitectural, reabilitarea rețelelor subterane termice, de apă și de canalizare. Valoarea investiției este de 8,59 milioane lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni.

Cei interesați pot depune oferte în SICAP până la data de 16 iulie, ora 15.00.

Informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.e-licitatie.ro - anunț de participare CN1001146 din data de 11 iunie 2018.