Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, prorectorul, prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș, și Corina Ardelean, reprezentantă a Biroului „Admitere 365”, l-au primit, joi, 1 august, pe secretarul de stat în cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu.

Reprezentanții Universității din Oradea și secretarul de stat Adrian Dupu au discutat despre posibilitatea creșterii numărului tinerilor moldoveni veniți la studii în orașul de pe Crișul Repede, despre continuarea studiilor lor la nivel de masterat și doctorat, dezvoltarea colaborării academice cu țara vecină, dar și despre înlesnirea procedurilor de înscriere pentru studenți.

Secretarul de stat Adrian Dupu, însoțit de gazdele sale, a vizitat și campusul central al universității. La Biblioteca Universității din Oradea, reprezentantul Guvernului a scris în cartea de onoare a instituției că a fost „încântat” să viziteze universitatea și să-i cunoască istoria. „Vă felicit și apreciez colaborarea academică pe care o aveți cu Republica Moldova”, a mai scris Adrian Dupu.

La rândul său, rectorul Constantin Bungău și-a exprimat speranța într-o și mai bună colaborare a instituției pe care o reprezintă cu Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. „Sperăm să vă revedem cât mai curând la Oradea, alături de cât mai mulți tineri moldoveni dornici de învățătură”, a spus, la finalul întâlnirii, Bungău.