Ieri, de dimineaţă şi până după prânz, lume multă în fața sediului AJFP Bihor. La depuneri de declarații fiscale.

Neținând seamă nici de pericolul răspândirii Covid-19, nici de faptul că Formularul „Declarația Unică”, formular obligatoriu pentru mai multe categorii de persoane care încasează venituri din activități independente, poate fi depus până la data de 25 mai 2020, și nici de faptul că declarațiile fiscale - în cazul persoanelor juridice - pot fi depus online, contribuabilii s-au adunat in fața sediului AJFP și, având acces doar câte trei în sediul instituției, s-a ajuns la formarea de cozi. Acest lucru, cu toate că, pentru a preîntâmpina unele pericole ce pot aparea în astfel de situații, Fiscul a recomandat cetățenilor să folosească, în relația cu instituția, mijloacele electronice de comunicare la distanță.

Precizăm că, potrivit Circularei DGTCP nr. 529359/20.03.2020/CNIF nr. 761857/19.03.2020, avizată de ministrul Finanțelor Publice, este necesară asigurarea credențialelor stațiilor de lucru necesare (UID, parola de acces), precum și lista utilizatorilor programelor informatice utilizate. În perioada stării de urgență, informează AJFP Bihor, nu se vor efectua încasări în numerar în aplicația TAXEDIV. Programul de lucru pentru efectuarea încasărilor în numerar în perioada stării de urgență este: luni, marți, miercuri, joi, 08.30-14:00; vineri, 8.30 – 12.00.        

În această perioadă de cumpănă, reamintim că protejarea sănătății este, trebuie să fie prioritară pentru toți cetățenii acestei țări!