A V-a ediție a Serbărilor Zăpezii, care va începe vineri, 3 februarie, va fi plină de surprize. Pe lângă concertele cu Daniela Gyorfi, Lidia Buble și Aurel Tămaș, iubitorii sporturilor de iarnă vor putea participa la două concursuri de anvergură de schi și snowboard, cu premii importante.

 

La Vârtop se anunță trei zile cu distracție maximă. În perioada 3-5 februarie stațiunea va fi gazda unor concursuri de schi alpin și snowboard, organizate de Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Bihor, în colaboare cu Salvamont Salvaspeo Bihor și cu Decathlon, care va oferi premii în materiale sportive.

„După foarte mulți ani, DJST Bihor se implică din nou într-un sport de iarnă. Este vorba despre Serbările Zăpezii care vor avea loc la Vârtop. Așa cum am stabilit cu Primăria Nucet, concursurile de schi alpin și snowboard vor avea loc sâmbătă. Sperăm să avem concurenți mulți, mai ales că se anunță o vreme numai bună pentru schi și toate locurile de cazare din stațiune sunt vândute în acea perioadă”, a spus, într-o conferință de presă, directorul DJST Bihor, Petruț Drăgan. Despre întrecerea propriu-zisă a vorbit Korodi Jozsef, inspector în cadrul aceleiași instituții.

„Concursul de schi se va desfășura pe 6 categorii: preșcolari (până la 10 ani), 11-16 ani și peste 17 ani, fete și băieți. Concursul de snowboard va fi open, fără categorii și limite. În funcție de numărul de participanți vom decide dacă vom organiza una sau două manșe. În total, vor fi 27 de premii constând în echipamente sportive. Înscrierile se vor face dimineața, de la ora 10.00 la 12.00, într-un spațiu care va fi amenajat lângă urcarea pe telescaun. Competiția va începe după ora 12.00 și se va desfășura pe partea de exterior a pârtiei Piatra Grăitoare din Vârtop, spre pădure”, a spus Korodi.

Competiția de snowboard va începe după cea de schi, aproximativ la ora 15.00, urmând ca la 17.15 să se facă premierea. DJST va oferi cupe, medalii și premii pentru primele trei locuri din fiecrae categorie plus o cupă pentru cel mai tânăr și cel mai vârstnic participant.

După competiție, sâmbătă sear,a vor avea loc concertele cu Daniela Gyorfi și Lidia Buble, iar duminică vor urca pe scenă Ansamblul Crișana și Aurel Tămaș.