Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că sistemul de emitere a rovinietelor va funcționa cu intemitențe sâmbătă, din cauza unor lucrări la sistemul informatic.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, întreruperile sunt cauzate de unele intervenții la sistemele informatice ce au implicații în funcționarea corespunzătoare a SIEGMCR.

Aceste întreruperi pot avea loc sâmbătă, între orele 8.00 și 18.00.

„CNAIR SA informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale că, din cauza unor intervenții la sistemele informatice ce au implicații în funcționarea corespunzătoare a SIEGMCR ce urmează a avea loc în data de 18.09.2021 în intervalul orar 08:00-18.00, emiterea rovinietelor prin intermediul SMS, a portalului www.erovinieta.ro și a aplicației destinate telefoanelor mobile etarife și a peajelor prin intermediul punctelor de distribuție, aparținând Rompetrol Downstream, prin intermediul SMS, a portalului www.erovinieta.ro și a aplicației destinate telefoanelor mobile etarife va funcționa cu intermitențe”, a transmis compania.

Conform acesteia, pentru a evita amenzile, utilizatorii au obligaţia de a achita tarifele prin celelalte mijloace puse la dispoziție de către CNAIR.