Un fost șef al DNA Timișoara, procurorul Tamas Schiffbeck, s-a sinucis, azi dimineața, după ce s-a aruncat de la etajul al șaselea al clădirii care găzduiește instituția. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, bărbatul în vârstă de 48 de ani s-a sinucis, aruncându-se de la etajul șase al clădirii care adăpostește și sediul DNA Timișoara. Tamas Schiffbeck a fost șef al DNA Timișoara până în anul 2015.

Coducerea DNA a transmis un comunicat despre procurorul care s-a sinucis: nu a fost vizat de anchetă penală sau disciplinară.

„Conducerea și personalul din cadrul Direcției Naționale Anticorupție își exprimă profundul regret pentru încetarea din viață, a domnului procuror Tamaș Schiffbeck, un bun coleg și un profesionist desăvârșit. În acest moment de mare cumpănă, transmitem pe această cale sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să îl odihnească! Direcția Națională Anticorupție nu are cunoștință ca domnul procuror Tamaș Schiffbeck să fi fost vizat de vreo anchetă penală sau disciplinară”, se arată într-un mesaj transmis de reprezentanții DNA.

Din primele informații, procurorul a venit dimineața, la muncă, a intrat în biroul său, iar la un moment dat a deschis geamul și s-a aruncat în gol. Potrivit unor surse judiciare, geamul de la care s-a aruncat procurorul Schiffbeck  este conceput în aşa fel încât să nu se poată deschide mai mult de 15 cm. Aceleaşi surse au mai declarat că înainte de a se arunca de la etajul biroului său, procurorul a rupt, practic, balamaua care împiedica geamul să se deschidă mai mult de 15 cm. 

Surse „Adevărul“ au explicat că o posibilă cauză a sinuciderii ar putea fi boala foarte gravă a soţiei sale, care ar fi în prezent în Viena pentru tratament. Cei doi soţi au împreună două fete. Deocamdată este însă vorba despre o ipoteză neconfirmată oficial de poliţişti.


Credit foto: Express de Banat