În cursul zilei de joi, 8 august, părintele Claudiu Ardelean (FSE) a plecat la cele veșnice, în urma unui stop cardiac.

Părintele Claudiu Ardelean a adus o slujire și o contribuție deosebită, răspândind Cuvântul lui Dumnezeu, cu vocea sa de neînlocuit la Radio Maria, în cea mai mare parte a misiunii sale de preot. A fost hirotonit preot în anul 2013, în Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, și a aparținut Congregației Sfintei Euharistii, depunând voturile pe viață în anul 2019.

Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, preoții, persoanele consacrate și credincioșii ridică rugăciuni pentru odihna sufletului său.

Slujba de priveghere va avea loc sâmbătă, 10 august, de la ora 19.00, la Capela Municipală a Cimitirului din Oradea, iar slujba înmormântării va avea loc duminică, 11 august, de la ora 14.00, în Catedrala Greco - Catolică „Sf. Nicolae” din Oradea. Slujba va fi oficiată de Preasfințitul Virgil Bercea, alături de confrați preoți din Eparhia Greco-Catolică de Oradea.

„Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-l primească în Împărăția Sa! Preot în veac ești tu!”, a transmit părintele Mihai Vătămănelu, vicar general al Episcopiei Greco-Catolic de Oradea.