Un bărbat a rămas încarcerat, ieri dimineață, în cabina tirului pe care îl conducea, plin cu porumb, după ce vehiculul s-a răsturnat pe carosabil. Pompierii au intervenit și au scos victima dintre fiare, aceasta fiind transportată la spital cu mai multe răni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a transmis că a fost sesizat, ieri dimineață, prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Buduslău, soldat cu rănirea șoferului unui autocamion încărcat cu porumb, răsturnat pe partea carosabilă.

„Pentru salvarea victimei, inspectoratul a mobilizat de urgenţă echipajul deterapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și trei echipaje de pompieri militari din cadrul   Detașamentului   Marghita,   care   au   intervenit   cu   o   autospecială   de descarcerare grea, o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi cu o ambulanţă de tip B2. Echipajul   de   descarcerare   a   evacuat  în  câteva   minute,  conducătorul   auto rămas captiv în cabina autovehiculului, predându-l echipajului de pompieri militari paramedici care i-a acordat primul ajutor calificat”, a precizat mr. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Victima, aflată în cod galben medical, prezentând traumatism cranio-cerebral sever și contuzii, a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe. Pe timpul desfășurării operațiunii de salvare, echipajul de stingere din cadrul Detașamentului   de   Pompieri   Marghita   a   asigurat   măsurile   specifice   la   locul producerii accidentului, acționând ulterior pentru curățarea carosabilului în vederea preîntâmpinării unor alte evenimente rutiere.