Doamnele şi domnişoarele întâlnite în trafic de poliţişti, au primit flori cu mesaje preventive din partea oamenilor legii. Gestul nu le-a luat prin surprindere pe şoferiţele trase pe dreapta, în ultimii ani poliţiştii marcând în acest fel şi ziua de 1 Martie şi cea de 8 Martie.

Continuând tradiţia anilor precedenţi, poliţiştii Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii împreună cu polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene - Serviciul Rutier și polițiștii Biroului Rutier - Poliția Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor alături de reprezentanții Asociației pentru Educație și Siguranță Rutieră au acţionat în trafic, pe raza Municipiului Oradea, dar și pe drumurile naționale din județ, pentru a oferi flori doamnelor şi domnişoarelor participante la trafic, marcând astfel, simbolic, Ziua Internaţională a Femeii. Polițiștii bihoreni și partenerii de program au oferit doamnelor și domnișoarelor prezente în trafic, în calitate de conducător auto sau de pieton, flori care au avut atașate mesaje preventive scurte, dar de impact. În Oradea, poliţiştii au oferit mărţişoare în zona centrală a municipiului, în Piaţa Unirii, gestul lor fiind primit cu zâmbete şi bucurie din partea femeilor, fie şoferiţe fie pietoni. Acţiuni similare au avut loc şi în Aleşd şi Săcuieni.

În urmă cu o săptămână, în prima zi calendaristică de primăvară, poliţiştii au procedat în acelaşi fel, distribuind, alături de copii din cadrul mai multor instituţii de învăţământ, mărţişoare cu mesaje preventive create chiar de către cei mici.