Eveniment important pentru Spitalul Județean. Vineri, 5 aprilie, unitatea medicală a fost decorată prin decret prezidențial cu Ordinul Meritul Sanitar, în grad de Cavaler.

Decretul de decorare a fost semnat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, iar ordinul a fost conferit mai multor spitale din țară în semn de apreciere pentru dedicarea și profesionalismul personalului medical.

„Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor adresează alese mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această performanță: medici, asistenți medicali, personal medical auxiliar și toate categoriile de personal din cadrul structurilor spitalului”, se afirmă într-un comunicat semnat de managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, dr Gheorghe Carp.

Alături de unitatea medicală din Bihor, în acest an au mai primit decorații: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” - în grad de Comandor, Spitalul Clinic de Urgență București - în grad de Comandor, Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie - în grad de Comandor, Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași - în grad de Ofițer, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara  - în grad de Ofițer, Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin - în grad de Cavaler, Spitalul „Dr. C. T. Spârchez” și Spitalului Orășenesc Beclean - în grad de Cavaler.

Ordinul Meritul Sanitar se acordă pentru merite deosebite în domeniul ocrotirii sănătăţii populaţiei, în combaterea unor epidemii, în domeniul cercetării şi practicii medicale, în creşterea prestigiului ştiinţei medicale româneşti şi în asigurarea asistenţei medicale, atât pe timp de pace, cât şi în situaţii de conflict armat sau de război.