Luna octombrie se termină cu o reușită importantă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea. O echipa operatorie complexă a reușit să facă prima înlocuire valvulară aortică cu proteză valvulară în circulație extracorporeală.

La Compartimentul de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea s-a efectuat miercuri, 30 octombrie, prima intervenție pe cord deschis - înlocuire valvulară aortică cu proteză valvulară în circulație extracorporeală. Pacientul operat este un bărbat de 71 de ani, diagnosticat cu stenoză aortica valvulară și explorat complet în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.

Echipa operatorie a fost una complexă, alcătuită din chirurgi cardiaci (dr. Jerzicska Erno și dr. Jagamos Endre), anesteziști (dr. Lucza Tunde), cardiotehnicieni și asistente medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, fiind sprijinită de colegi din cadrul Clinicii de Chirurgie Cardiacă a Universității de Medicină din Debrețin, Ungaria.

„Intervenția a decurs bine, evoluția postoperatorie a pacientului fiind favorabilă până în acest moment. Ne așteptăm la o evoluție similară în continuare, atât în terapie intensivă, cât și în postoperator”, se afirmă într-un comunicat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.

Vasilică ICHIM