Conducerea echipei de baschet feminin Universitatea CSM a organizat, ieri, un eveniment interesant, menit să promoveze baschetul feminin din Oradea. Componentele echipei de Liga I au pregătit, alături de Chef Tiberius Szappanos, diferite deserturi care, ulterior, au ajuns la copiii unui centru de plasament din Oradea.

Sportivele de la Universitatea CSM Oradea au fost, ieri, protagonistele unui eveniment inedit, care s-a desfășurat la Centrul de Artă Culinară „Culinary Marketing”.

Timp de două ore, fetele au schimbat mingea pe șorț și au pregătit, alături de Chef Tiberius, diferite deserturi, care au fost duse apoi unui centru de plasament din Oradea. Materia primă (ouă, făină, zahăr etc.) a fost pusă la dispoziția sportivelor de către gazde, fiind primul eveniment de acest gen la care au participat fetele antrenate de Ioana Anica, Adriana Niculescu și Daniel Anica.

„Opt fete iau parte la această acțiune. Ele sunt împărțite în două echipe și gătesc două feluri de prăjituri, așa cum le-a spus Chef Tiberius. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor ne-a dat toate aprobările necesare, pentru a putea duce tot ce gătim la Centrul Ciupercuțele de lângă Mănăstirea Sfânta Cruce. Sunt opt copii acolo și, după ce terminăm aici, mergem să le ducem prăjiturelele”, ne-a declarat Ioana Anica, antrenor secund Universitatea CSM Oradea.

Jucătoarele de baschet au participat cu bucurie și entuziasm la lecția de gătit oferită, timp de două ore, de Chef Tiberius, pregătind Lava Cake și Cheese Cake, evenimentul fiind doar începutul unei serii de alte acțiuni caritabile la care sportivele vor participa în viitor.

„Evenimentul are ca scop promovarea baschetului feminin. Îmbinăm utilul cu plăcutul, astfel încât fetele să învețe să-și pregătească singure un desert, dar dorim să aducem și o bucurie copiilor de la centrul de plasament. Am avut mai multe variante ce să organizăm cu fetele, iar acesta este doar începutul. Probabil, de Crăciun, vom avea alte activități. De exemplu, vrem să facem, în scop caritabil, poze cu fetele costumate în Crăciunițe, pe care apoi să le vindem, iar banii astfel obținuți să-i donăm unei case de bătrâni sau unui centru de plasament”, a mai spus interlocutoarea noastră.

Pe plan sportiv, următorul meci al echipei orădene de baschet feminin este programat pentru miercuri, 8 noiembrie, de la ora 15.00, în deplasare, cu satelitul liderului la zi în Liga Națională de baschet feminin, CSM Satu Mare.