Psihologul Oana Tuduce a lansat, recent, o campanie umanitară, menită să schimbe în bine viața celor 180 de beneficiari ai Centrului Medico-Social de Psihiatrie din Nucet, judeţul Bihor.

 

Inițiatorii acestei campanii sunt Parohia și Liceul Don Orione Oradea, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Asociația Caritas Eparhial Oradea, Seminarul Teologic Greco-Catolic Oradea, Asociația Tinerilor Români Uniți (ASTRU) Oradea, Asociația Generală a Românilor Uniți (AGRU) Oradea și Asociația EduBiz.

„Scopul acestei campanii este creșterea nivelului de confort fizic al beneficiarilor de la Centrul Medico-Social de Psihiatrie din Nucet prin donațiile făcute (lenjerie de pat, perne, paturi, plapume, haine și materiale pentru terapie), dar și creșterea confortului psihologic, prin activitățile recreative (jocuri, muzică), animate de tinerii din Asociația Tinerilor Români Uniți (ASTRU) Oradea și de seminariștii de la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea”, ne-a declarat Oana Tuduce.  

În 13 martie, s-a încheiat campania umanitară, însă, pentru a schimba în bine viața celor 180 de beneficiari ai centrului, e nevoie de continuitate.

„Campania s-a desfășurat în perioada 22 februarie - 13 martie, însă, pentru că noi ne dorim să asigurăm o continuitate acestei inițiative, orice contribuție este binevenită și după perioada campaniei”, a mai spus interlocutoarea noastră.

„Am dori ca, după această colectă, cei care mergem şi vom vizita acest centru să asigurăm, în continuare, activităţi de recreere, cu o anumită ritmicitate, să rămânem un grup de voluntari să continuăm aceste activităţi de socializare. Nu e nevoie să fie persoane specializate în domeniu. Aici sunt oameni închişi pe viaţă, în secţie, şi au nevoie de ajutorul nostru”, a menționat psihologul Oana Tuduce.

În susținerea acestei campanii se pot implica instituțiile sau asociațiile care apără drepturile omului și a persoanelor cu boli psihice și cu dizabilități, dar și orice persoană căreia îi pasă de situația grea în care se află beneficiarii Centrului Medico-Social de Psihiatrie din Nucet.