FC Bihor are o bază de antrenament nouă și modernă. Lucrările la stadionului „Motorul” au fost finalizate, urmând să fie efectuată recepția. Investiția a fost realizată de Primăria Oradea prin Direcția Patrimoniu Imobiliar.

 

Modernizarea vechiului stadion, localizat pe Calea Clujului, nr. 202/C, era necesară întrucât acesta se afla într-o stare avansată de degradare, având o suprafață de joc impracticabilă pentru fotbal sau alte sporturi, iar tribunele se aflau într-o stare avansată de uzură.

„Baza sportivă de pe Calea Clujului a fost supusă unui amplu proces de modernizare, constând în realizarea a două proiecte, unul derulat de Compania Națională de Investiții și celălalt de Municipiul Oradea. Municipiul Oradea s-a ocupat de transformarea vechiului stadion Motorul și aducerea acestuia la standarde ridicate, pentru ca sportivii de la FC Bihor să aibă condiții moderne de antrenament. Lucrările au cuprins realizarea unui corp de clădire cu destinația de vestiare și săli de forță, instalație de nocturnă, sistem de drenaj a suprafeței de joc, refacerea suprafeței de joc și montarea de gazon, gard metalic spre Calea Clujului, împrejmuirea terenului de joc cu plase de protecție de 6 m înălțime și realizarea tribunelor tip gradene. De asemenea, suplimentar față de aceste lucrări, Direcția Patrimoniu Imobiliar a realizat un foraj de apă de 90 m adâncime, care va ajuta la menținerea în stare optimă gazonului de pe suprafața de joc, reducând și optimizând costurile cu consumul de apă, mai ales pe perioadele caniculare”, a precizat Lucian Popa, directorul Direcției Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea.

Corpul de clădire cu destinația de vestiare și săli de fitness are o suprafață utilă de 265 mp și include: o sală de fitness cu o capacitate de 50 locuri, 3 vestiare (2 pentru echipe și unul pentru arbitri), grup sanitar, zonă de dușuri, depozit.

În ceea ce privește instalația de nocturnă, aceasta se sprijină pe 8 stâlpi de susținere, pe care s-au montat proiectoarele LED.

Suprafața de joc a terenului de fotbal a fost completată cu un strat de pământ vegetal (30 cm) pentru ridicarea nivelului suprafeței de joc și a fost înierbată. Terenul are o suprafață de 6.423 mp, având o dimensiune de 62/103,6 m. De menționat că terenul are și o instalație de irigare cu aspersoare automate.

Tot prin proiectul de modernizare au fost realizate tribune tip gradene pe două rânduri de-a lungul stadionului existent, respectiv pe latura dinspre Calea Clujului.

La frontul stradal către Calea Clujului a fost realizat un gard din panouri metalice de 140 m lungime.

Lucrările au fost executate de Construcții Bihor, valoarea contractului de lucrări (proiectare + execuție) fiind de puțin peste 2.94 de milioane de lei.

Stadionul va putea găzdui turnee de juniori, inclusiv cu participare internațională.