Piața Ferdinand a găzduit ieri dimineață, de la ora 8.00, ceremonia predării Ștafetei Veteranilor, un eveniment organizat pentru a omagia, de Ziua Armatei, eroii României.

În cadrul Ștafetei, participanții au purtat, în alergare, Drapelul Național, cu opriri la monumentele ridicate în cinstea eroilor și veteranilor neamului. Evenimentul se încheie astăzi, 25 octombrie, de Ziua Armatei României. Peste 500 de voluntari Invictus din toată țara, alergători și cicliști, militari din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională și civili, au purtat Ștafeta Veteranilor pe trei trasee, pornind de la București pe trei direcții diferite, până la Carei, parcurs care a însumat aproximativ 3.800 de kilometri, aducând astfel un omagiu eroilor României de ieri și de astăzi.

„Ștafeta Veteranilor își continuă azi (n.r. - ieri) drumul spre Carei, dar memoria acestor eroi rămâne în sufletul nostru. Salut cu respect nobila inițiativă de aduce omagiu soldaților români care au luptat în teatrele de luptă internaționale, aducând cinste, respect și recunoaștere României pe plan mondial. Doamne-ajută!”, a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

Ceremoniile militare prilejuite de ocazia predării-primirii ștafetei în Oradea, în acest weekend, au fost organizate de către Garnizoana Oradea.

„Ștafeta Veteranilor”, ediția a IX-a 2022, este organizată de Asociația Invictus România în contextul sărbătoririi, la data de 25 octombrie, a Zilei Armatei României. Evenimentul a început pe data de 5 octombrie și străbate toate județele țării noastre.