La sesizarea cetățenilor, inclusiv a riveranilor, Poliția Locală Oradea verifică vehiculele care staționează în zonele mixte - străzi cu spații generoase destinate circulației pietonale, artere dotate cu piste de biciclete, unde este permis și accesul auto-moto.

 

„Una dintre aceste străzi este Emilian Mircea Chitul, pe care anumiţi cetățeni obișnuiesc s-o utilizeze ca loc de parcare, în detrimentul pietonilor și bicicliștilor, evitând astfel plata taxei de parcare. Subliniem faptul că Primăria Oradea pune la dispoziția cetățenilor două parcări noi, moderne, amenajate în proximitate. Este vorba despre parcarea subterană de pe strada Independenței, precum și parcarea supraetajată de pe strada George Barițiu”, precizează municipalitatea orădeană, adăugând că acțiunile Direcției Poliției Locale „au menirea de a asigura respectarea strictă a reglementărilor legale, protejând astfel accesul pietonilor și bicicliștilor în zonele mixte”.

„În zilele de 22 și 23 noiembrie, polițiștii locali au patrulat în zona străzii Emilian Mircea Chitul, avertizându-i verbal pe cei care nu respectă Codul Rutier și îndrumându-i pe șoferi către locurile de parcare amenajate în proximitate”, a menţionat directorul executiv al Poliției Locale, Samuel Milian.

Potrivit prevederilor Codului Rutier, autovehiculelor care au acces în zonele astfel reglementate le este interzis să rămână parcate/staționate, având în vedere faptul că partea carosabilă are sub 6 metri lățime. Contravenția se sancționează cu amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei.