Consiliul Județean Bihor a lansat în weekend licitația pentru desemnarea unei companii care va superviza execuția lucrărilor la centurile din zona metropolitană a Municipiului Oradea. Anunțul a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice în data de 4 martie.

 

Contractul are ca scop asigurarea serviciilor de supervizare a lucrărilor (dirigenție de șantier) la Centura Oșorhei, Centura Nojorid, Centura Sântandrei și reabilitarea drumului județean DJ 767E Oșorhei – Copăcel.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 18 aprilie 2023, iar valoarea totală estimată a contractului este de aproape 1.35 milioane de lei.

Lucrările au început la jumătatea lunii februarie și sunt realizate de compania PORR Construct. Un contract prevede execuția lucrărilor pe Lotul 1: Centura Oșorhei (5,8 km) și reabilitarea drumului județean DJ 767E Oșorhei – Copăcel (12,7 km), iar cel de-al doilea, execuția lucrărilor pe Lotul 2: Centurile Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km). 

Valoarea contractului pentru Lotul 1 este de puțin peste 108 milioane de lei iar al contractului pentru Lotul 2, de aproape 84.4 milioane de lei. Termenul de execuție a fost stabilit la 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Finanțarea pentru proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.