380 de copii din 4 județe au participat joi, 13 decembrie, la un spectacol concurs intitulat Colindița. Spectacolul face parte dintr-un proiect național derulat de Grădinița cu Program Prelungit Nr. 28 din Oradea, care își propune să promoveze colindele autentice românești.

Evenimentul a început la ora 16.00 și s-a desfășurat sub cuploa Era Park, fiind unul cu participare directă. S-a adresat preșcolarilor şi şcolarilor din ciclul primar, atât din învăţământul de stat, cât şi din cel privat.

„Sunt înscriși aproximativ 380 de micuți de la grădinițe din Bihor, Arad, Sălaj și Cluj”, a declarat, pentru Crișana, Cornelia Româneac, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 28 din Oradea.

Parte a proiectului naţional „Tradiţie, moștenire și simţire românească”, concursul a fost organizat pe două secțiuni, una de interpretare de colinde tradiționale românești-individual sau pe grupuri și a doua de prezentare a unor obiceiuri specifice Sărbătorilor de Iarnă.     

Juriul a fost format din inspectori de specialitate, specialiști în domeniu, cadre didactice din şcoala aplicantă, reprezentanți din şcolile şi instituţiile partenere, membri ai echipei de proiect. Aceasta s-a făcut pe secţiuni şi niveluri de vârstă: învăţământ preşcolar şi primar. Au contat dificultatea interpretării, repertoriul, textul adecvat, intonația, simțul ritmic, costumația specifică și prezența scenică.

S-au acordat premii I, II, III, premiu special și mențiuni pentru fiecare nivel de vârstă și diplome de participare pentru toți micuții și profesorii coordonatori.

Parteneri în derularea concursului au fost Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Casa Corpului Didactic Oradea, Şcoala de Arte Populare „Francisc Hubic” Oradea și Ansamblul Folcloric Crişana.