Unele suflete sunt greu încercate încă din copilărie. Există însă şi oameni inimoşi şi plini de compasiune care îi ajută pe cei aflaţi într-o cumpănă grea şi le reaprinde speranţa de a putea trăi o viaţă normală.

Luminița este o tânără de 19 ani din Oradea, diagnosticată cu cerebelită subacută cu virus herpes, care a dus la atrofie cerebeloasă, diplopie, pareză de nerv cranian şi epilepsie. După operaţia de urgenţă, la care a fost supusă în urmă cu două săptămâni, viaţa tinerei s-a schimbat radical.

Pe 1 mai, Luminiţa a fost operată la Spitalul Clinic Județean Oradea, întrucât acuza dureri cumplite în partea dreaptă a abdomenului.

Până să ajungă pe masa de operaţie, tânăra a trecut prin mai multe „întâmplări” neplăcute, fiind la un pas să-şi piardă viaţa.

După operaţia la care a fost supusă în urmă cu două săptămâni, viaţa fetei s-a schimbat mult.

„Luminiţa se simte bine, nu mai are acele dureri cumplite în burtă şi se recuperează cu fiecare zi care trece. O ajută şi faptul că este acasă, în mediul ei”, ne-a mărturisit Olimpia Dărăban, mama tinerei.

La vârsta de 4 ani, Luminiţa a fost diagnosticată cu o boală cruntă, epilepsie, pentru care a urmat tratament mai mulți ani. Nouă ani mai târziu, i s-a pus un alt diagnostic, Ataxie cerebeloasă sechelară. De atunci, aceasta depinde în totalitate de mama ei, neputând să se țină singură pe picioare.

„Sunt tot timpul lângă fetiţa mea, îi dau tratamentul de care are nevoie, o ajut să meargă la baie, îi dau să mănânce, pentru că are în permanenţă nevoie de ajutor, pentru a se putea descurca. Sunt fericită mai ales când o văd fără dureri şi cu zâmbetul pe faţă. Povestim, jucăm cărți și vizionăm filme împreună”, mai spune interlocutoarea noastră.

Prin intermediul ziarului CRIŞANA, Olimpia Dărăban a ţinut să aducă mulţumiri doctorului Răzvan Dima şi asistentelor de pe secția de chirurgie a  Spitalului Clinic Județean Oradea, pentru profesionalism şi dăruire. De asemenea, mulţumeşte doamnei doctor de familie Daniela Zahan Georgescu și domnului doctor neurolog Nunkoo Vharoon Sharma, care le sunt alături întotdeauna când Luminiţa nu se simte bine.

„Nu în ultimul rând, mulţumesc din suflet redacţiei CRIŞANA, pentru tot sprijinul acordat. Vă mulțumesc tuturor, vă doresc mult succes în activitatea de zi cu zi și mă rog la bunul Dumnezeu să vă dea multă sănătate!”, a conchis interlocutoarea noastră.

Citiţi şi https://www.crisana.ro/stiri/social-9/o-tanara-din-oradea-grav-bolnava-a-fost-plimbata-intre-spitale-strigatul-de-disperare-al-unei-mame-174887.html