Târgul Produselor Bihorene se extinde începând de pe 14 august. Pe lângă tradiționala zi de sâmbătă, producătorii locali vor aduce marfă proaspătă și în fiecare miercuri, în Piața Unirii din centrul Oradiei.

Această extindere a programului aduce mai aproape de consumatori produsele locale de calitate, proaspete, de la producătorii locali, contribuind astfel la susținerea economiei locale și la promovarea unui stil de viață sănătos.

Târgul a marcat un an de la prima sa ediție din 15 iulie 2023. Comparativ cu anul trecut, când media participanților la târgul din Piața Unirii era de 33 de producători locali, anul acesta numărul lor a crescut la aproximativ 50 de producători prezenți la fiecare ediție a târgului.

Din primăvara acestui an, au fost deschise două piețe volante în cartierele Nufărul și Ioșia din Oradea, pe lângă târgul din Piața Unirii. Astfel, producătorii locali au avut mai multe oportunități de a-și vinde produsele.

Programul piețelor volante va fi următorul: Piața Unirii - în fiecare miercuri, între orele 17.00 - 20.00; Piața Unirii - în fiecare sâmbătă, între orele 9.00 - 14.00; Piațeta Nufărul (intersecția străzii Ciheiului cu strada Nufărului, lângă McDonalds) - în fiecare miercuri, între orele 13.00 - 16.00; Piațeta Ioșia (cartierul Ioșia de Nord, lângă Casa Tineretului) - în fiecare joi, între orele 14.00 - 18.00.

Până în prezent, la piețele volante au participat producători din 40 de localități din județul Bihor, iar numărul acestora este în continuă creștere. Cei mai mulți producători provin din Oradea, Episcopia Bihor și Podgoria.

La piețele volante din Oradea, vizitatorii pot găsi o gamă variată de produse locale: legume și fructe proaspete, murături, gemuri și sucuri, ceaiuri naturale, produse apicole, must și vin, ulei presat la rece, brânzeturi, produse din carne, produse de panificație, dulciuri tradiționale, condimente, produse de lavandă, flori și articole de artizanat.

Proiectul se desfășoară în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor, Asociația Agricultorilor din Valea Ierului, Primăria Municipiului Oradea, Asociația Pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR) și Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor (ADD).

Micii producători care desfăşoară activităţi agricole şi comercializează produsele realizate din ferma, gospodăria, unitatea proprie, indiferent de forma juridică, respectiv care au actele valabile privind producția proprie, pot participa la târg contactând Asociația Agricultorilor din Valea Ierului, la adresa de email: targbihor@gmail.com, sau la numărul de telefon 0756.530.912 (Laskovics István, organizator).