La piața volantă „Târgul produselor bihorene” organizată sâmbătă, 7 octombrie, în Piaţa Unirii, producătorii locali și-au expus spre comercializare produsele pe noile standuri achiziționate de Consiliul Județean Bihor, prin Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor.

„Mesele sunt realizate din lemn de molid și acoperite cu o prelată compactă. Dimensiunea mesei de vânzare este de 100×200 cm. Lungimea acoperișului este de 266 cm, iar lățimea (când taraba este deschisă), de 220 cm. Standurile sunt protejate împotriva dăunătorilor lemnului și a condițiilor meteorologice nefavorabile”, precizează administraţia judeţeană.

Standurile au fost achiziționate de la Lesarstvo Zaze, o firmă din Slovenia. Valoarea acestora a fost 160.250 lei/ 50 bucăți, adică 3.205 lei/ bucată.

„Promovarea și organizarea acestor târguri dedicate produselor tradiționale locale, comercializarea acestora, reprezintă măsuri pe care le susținem atât pentru sprijinirea micilor producători, cât și pentru ca aceste bunătăți să ajungă pe mesele tuturor. Târgul nu este un simplu eveniment, ci și o oportunitate pentru bihoreni și pentru turiști de a deveni parte din forța comunității locale bihorene”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Târgul Produselor Bihorene, dedicat exclusiv micilor producători din Bihor, are loc în Piața Unirii din Oradea în fiecare sâmbătă, între orele 8.00 - 13.00, și în fiecare zi de miercuri, între 14.00 și 18.00, în cartierul Nufărul, în piațeta de lângă restaurantul fast-food McDonalds.

Piața volantă se desfășoară în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor, Asociația Agricultorilor din Valea Ierului, Primăria Municipiului Oradea, Asociația Pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR) și Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor (ADD).