Oradea rămâne fără zboruri internaționale, după ce cursele externe spre Barcelona şi Milano au fost anulate de compania Tarom, motivul invocat fiind interesul scăzut pentru bilete din partea potențialilor pasageri.

 

„În ultimele săptămâni, împreună cu autoritățile județene și municipale, am inițiat numeroase acțiuni pentru promovarea primelor curse internaționale oferite de TAROM cu decolare din Oradea. Prețurile oferite pe ruta Oradea – Milano (Bergamo), respectiv Oradea – Barcelona (El Prat) sunt accesibile, putem spune chiar bune, având în vedere serviciile oferite. Cu toate acestea, din informațiile pe care le avem, vânzarea biletelor pe cele două rute a rămas cu mult sub nivelul așteptărilor, media biletelor vândute fiind în jur de 7 bilete/cursă.

În urma acestora, operatorul național a decis retragerea din orarul de vară a celor două curse. Redăm integral comunicarea primită de la compania TAROM:

«Vă aducem la cunoștință decizia conducerii companiei Tarom de neîncepere a operării pe rutele Oradea – Milano (Bergamo) – Oradea și Oradea – Barcelona-Oradea în sezonul de vară 2019, conform notelor SG909/04 Feb 2019 și SG1747/25 Feb 2019.

Prin urmare, cursele RO411/2, Oradea-Milano(Bergamo) – Oradea și RO429/30, Oradea – Barcelona – Oradea vor fi retrase din toate sistemele în cel mai scut timp posibil.

Vă rugăm luați măsurile necesare…»”, se arată în comunicatul postat joi, 28 februarie, pe site-ul Aeroportului Oradea.